Hormonale en neuronvegetatieve stoornissen komen vaak voor. Het gaat hier om bijvoorbeeld menstruatieklachten en menstruatiestoornissen.

Patiënten melden daarbij ook vaak andere stoornissen als wisselende hoofdpijn, hartklachten, bloedsomloopstoornissen, maag- en darmklachten, stemming- en gewichtschommelingen. Dit zijn vaak symptomen, die op omvattende regulatiestoornissen van de hypothalamus (belangrijk hersengebied dat vlak boven de hypofyse ligt) en hypofyse (Een aan de onderkant van de hersenen gelegen hormoonvormende klier (ook wel 'hersenaanhangsel' genoemd) duiden.

Het is duidelijk dat bioresonantie en (laser-) acupunctuur een enorme ondersteuning kan zijn bij bovenstaande regulatieklachten. Veel factoren die hypofyse- en hypothalamuswerking disreguleren kunnen worden aangepakt. Verder is gebleken dat het kan helpen bij het regenereren bij het ontstaan van verkeerde cellen in de baarmoeder ( de zogenaamde PAP 3 en PAP 4). Ook hebben we gezien dat soms cystes in uterusgebied na behandeling verdwenen (helaas is dit niet altijd gelukt).