De hartfuncties worden door het zenuwstelsel autonoom aangestuurd. Deze aansturing is gevoelig voor allergenen, toxinen, elektromagnetische velden et cetera. Dus voor alle factoren die kunnen ingrijpen in de aansturingmechanismen- en reguleringsmechanismen van de mens. Deze factoren zijn goed te behandelen met bioresonantie en Autogene Frequentie Therapie (AFT).
Veel diffuse hartklachten, die klinisch moeilijk te traceren zijn, blijken met bioresonantie, acupunctuur en AFT behandelbaar.
Het spreekt vanzelf dat behandeling van hartklachten altijd alleen naast of na klinisch onderzoek en behandeling gegeven kan worden. Dus eerst een cardioloog raadplegen en een traject uitzetten, daarna eventueel een biologisch behandeltraject doorlopen.

Het is fysiologisch een normaal gegeven dat de bloedvaten langzamerhand dichtslibben met het stijgen van de jaren, vaak begint dit in de hartzakjes. Met biologische therapieën is het proces van arteriosclerose goed terug te draaien. Vooral met AFT blijkt dit proces goed te behandelen te zijn.

Ook veel andere chronische ziekten gaan gepaard met perifere vaatvernauwing. Biologische therapieën kunnen hier veel verbetering in brengen.