Voor de kankertherapie is bioresonantie en biologische therapieën in het algemeen tot nu toe waardevol gebleken. Het blijkt dat bioresonantie, acupunctuur, kruidentherapie e.d. het lichaam goed kunnen ondersteunen in de strijd tegen tumoren en het verbeteren van algemeen welbevinden. Er zijn therapievormen ontwikkeld in de bioresonantie die heel direct tegen het kankerproces werken op genetisch niveau (activeren van P53-gen en suppressie van het muce-gen), immuniteit activeren, hormonale sturing verbeteren, ontgiften en dergelijke. Met deze therapieën zijn tot nu toe bij vele patiënten goede resultaten geboekt (zelfs tumorregressie), maar het geheel is nog in een te pril stadium om er hoge verwachtingen van te hebben. Ook hebben we vaak een verlangzaming tot een tot stilstandkomen van een tumoraal proces kunnen waarnemen, zodat de patiënten in ieder geval nog een langere tijd met een betere levenskwaliteit op deze wereld konden doorbrengen. Daarentegen zijn er ook patiënten die totaal niet of nauwelijks hebben gereageerd op bioresonantie, helaas.

Reguliere geneeskunde

In het algemeen volgen we de oncologie en zijn onze therapieën additief ten opzichte van de reguliere geneeskunde. Als patiënten reguliere zorg weigeren, wat vaak niet slim is, zal ik weigeren een primaire verantwoordelijkheid te nemen om de ziekte aan te pakken. Met dit soort ziekteprocessen is het alternatieve veld, mijns inziens, nog steeds eerder additief dan alternatief.

Chemo

Vergelijkenderwijs beschouw ik chemo, bestraling en chirurgie als het bombarderen van Kabul en de terroristische trainingskampen door de Amerikanen (wat nodig is om direct de haarden van terreur aan te pakken). De daarop volgende biologische behandeling beschouw ik als het direct inzetten van grondtroepen en herstel van een democratisch regime (nodig om het land weer op te bouwen en verwoestingen te herstellen). Beiden hebben we nodig en zouden hierin moeten samenwerken.

Wat kan ars biomedica doen?

Op de achtergrond van een klinische oncologische behandeling in het ziekenhuis kunnen wij hiernaast voor de patiënten veel goeds doen. 

Te weten:

  • We kunnen het lichaam aansterken en ontgiften na bestraling, chirurgie en chemo. 
  • We kunnen de werkzaamheid van chemotherapie versterken door voor het begin van een chemotherapeutische behandelingsreeks het lichaam ontvankelijker te maken voor de inwerking en het doden van kankercellen. 
  • We kunnen de kwaliteit van leven verbeteren en lichaamsenergieën activeren, wat ook niet onbelangrijk is. 

Verder kunnen we in de pre-maligniteit, dus in het ontstaan van de ziekte, duidelijk therapeutisch ingrijpen en erger voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de PAP-3A en -3B uitslagen bij vrouwen en verhoging van PSA bij mannen. Door direct en juiste therapieën heb ik gunstige ontwikkelingen mogen zien.