Marcello is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar frequenties van bepaalde microben (virussen, bacteriën, schimmels, parasieten).

Bacterien - Virussen- Parasieten en Schimmels | Ars Biomedica

Onderzoekers als Rife en Clarck hebben gevonden dat het lichaam bepaalde microben kan verwijderen als bepaalde weefsel met heel specifieke frequenties behandeld wordt. Na veel onderzoek hebben ze deze voor vele microben kunnen vinden. Na aanleiding van dit onderzoek is er specifieke apparatuur ontwikkeld die in handen van een deskundige veel gezondheidswinst kan geven.

Bij het vinden van verborgen ziekmakende microben en de wetenschap dat deze in het lichaam blijven persisteren (testen B.F.D.) kan Marcello toegepast worden.

Doordat bepaalde frequenties op het lichaam aangebracht worden, worden bepaalde microben direct uitgeschakeld of ze laten los uit het weefsel en kan de immuniteit ingrijpen.

Als cliënt zit je in een comfortabele stoel en krijg je twee plaatjes, die tegen je lichaam worden geplaatst, meestal een voor en een achter het lichaam. Je voelt een lichte prikkel bij de plaatjes en de therapeut vraagt tot welk niveau deze nog prettig is. Je laat het apparaat het werk doen, met het programma die door de therapeut is ingesteld.