Chelatietherapie (bij aderverkalking en toxische depots)


Bij iedere vorm van chelatietherapie worden schadelijke stoffen uit het lichaam verwijderd. Het is bekend dat de westerse mens 100 tot 1.000 keer meer zware metalen en pesticiden met zich meedraagt dan zijn overgrootouders. Of het nu cadmium is uit tabaksrook, het kwik uit amalgaamvullingen, het lood en platina uit uitlaatgassen, de pesticiden en het arsenicum uit niet biologisch fruit, radium, strontium of plutonium uit röntgenfoto’s; wat ergens in je lichaam wordt gedeponeerd of opgestapeld als het lichaam dit niet kan lozen. Ontgifting is van cruciaal belang voor de gezondheid en vitalisatie.

Een andere vorm van veroudering en ziektevorming ontstaat door aderverkalking (arteriosclerose). Bij het ouder worden ontstaat steeds meer cholesterolkristallen. Dit is een vettige, gele substantie aan de vaatwand. Men heeft al bij 20-jarigen gelijke vettige strepen in de bloedvaten gevonden. Hoe ouder je wordt, des te dikker en vetter deze strepen worden en meer toxische stoffen en verbindingen hierbij gaan aankoeken. Het proces van aankoeken gaat na je 35e levensjaar steeds sneller.

Bij de gemiddelde 40-plusser zie je de vaatwand als een knobbelig ruw oppervlakte met papperige substanties, kristallen, puistachtige hobbels (atheroma’s), plaques. De vaatwand wordt hierdoor steeds nauwer (sterose van de vaten). De zogenaamde puisten, plaques kunnen gaan barsten zodat prestollingsfactoren in het bloed trombose kunnen gaan vormen.

Bij de 60-plusser zie je het normale proces van vaatvernauwing verder vorderen. Er ontstaat een progressieve vernauwing van de slagaderen, verzwakking van de vaatwanden (dit zijn zogenaamde aneurysma’s.=ballonvacuüm) en een verminderde doorbloeding van weefsels. De huid wordt hierdoor grauwer en organen gaan slechter functioneren. Dit zorgt voor meer moeheid en pijn. Uit onderzoek bij de 60-plusser blijkt, dat gemiddeld de diameter van het vaatstelsel nog de helft is van wat gemeten is bij een 30-plusser. Vaten worden dus nauwer en minder elastisch. Het is dus zinnig, ook al ben je nog niet ziek, toch na je 50e levensjaar regelmatig deze kalk-cholesterol-zware metalen-depots zoveel mogelijk uit je vaten te halen.

Wij hebben in onze praktijk een behandelingsprotocol ontwikkeld om te komen tot een succesvolle therapie. Dit is een combinatie van bioresonantietherapie, CoRe technologie, frequentietherapie en magneetveldtherapie.

Het is opmerkelijk hoe sterk het lichaam weer kan worden als je moeite doet je bloedvaten te openen en schoon te houden. Alle weefsels krijgen weer meer zuurstof en kunnen weer beter gaan functioneren. Je hoeft dus niet ziek te zijn om aan (vaat)deflatie te doen.

Ikzelf, als overtuigd vitalist met de wens nog tot op hoge leeftijd gezond te blijven, onderga de behandeling maandelijks. Voor mij is een totaal vitale en actieve 92-jarige collega, die al 30 jaar zich laat cheleren een belangrijk voorbeeld.

Als meerdere van de volgende symptomen bij u aanwezig zijn (terwijl hormoontekorten, hartzwakte en bloedarmoede zijn uitgesloten), kan dit een aanwijzing voor arterioslerose zijn:

 

  • te snel vermoeid zijn;
  • snel benauwd zijn of tekort aan ademhaling bij grote inspanning;
  • soms licht in het hoofd of even ‘duizelig’;
  • zware benen bij het lopen; 
  • geheugenzwakte of verminderde concentratie;
  • vermindering van vitaliteit, levensvreugde, activiteitsdrang;
  • verminderde prestatie en libido (= vermindering van doorbloeding van hypothalamus en geslachtsorgaan);
  • bleker en grauwer worden van de huid;
  • kalknagels en dunnere haren.


Goed dat er methodes zijn om onze vaten te schonen.