Een 47-jarige Rotterdamse had al jaren sterke reumatische ontstekingen over haar hele lichaam; hoofdzakelijk in de knieën, schouders, enkels. Haar klachten reageerden sterk op de luchtvochtigheid; de interne barometer. De pijnen waren heel sterk en continu aanwezig. De klachten waren ontstaan na enkele heftige griepinfecties.

Met biologische testen was het griepvirus nog steeds pathogeen uit te testen, maar was hierbij uitlokkend en niet direct oorzakelijk. Verder waren er duidelijk immuunafwijkingen, hormonale disbalans, een duidelijke suiker en chocoladeallergie en een sterke milieubelasting van dioxines en chloorwaterstoffen. We kozen voor een tweemaandelijkse behandeling, met een sterk detoxificerend karakter. In loop der tijd verdwenen de ontstekingen en verplaatsten de pijnen zich meer naar de spieren.

De laatste maanden is ze veel fitter, voelt ze zich beter, kan zich meer en beter bewegen, maar blijft nog pijn houden aan haar knieën. Misschien kan die pijn ook nog eens verdwijnen.