Een 14-jarige scholier was al sinds zijn geboorte benauwd. Hij heeft zijn hele leven continu bronchitis en verkoudheden gehad. Hij was nu weer maanden aan het hoesten. De jongen had (te) veel antibiotica gehad van de huisarts en internist.

De jongen kwam in februari bij me in behandeling. Biologische testen wees op een koemelkallergie. Tevens vond ik enkele bacteriën en virussen in zijn longen. Een sterke belasting van vaccinaties en antibiotica verergerde het beeld. Erik reageerde goed op de therapieën. Nu na 7 á 8 sessies lijken de klachten sterk gereduceerd. Maar allergiegevoeligheid is nu (augustus) nog iets te hoog. Na enkele maanden zal hij waarschijnlijk klachtenvrij kunnen zijn. Hij is erg gelukkig met de al bereikte verbetering van welzijn.

 Natuurlijk kunnen we niet iedere vorm van longklachten genezen. Alles is sterk afhankelijk hoe het lichaam reageert op de biologische aansturing, die je het lichaam binnenbrengt. Is er door jarenlange ziekte, ontstekingen en littekenvorming (bijvoorbeeld bij bepaalde emfysemen) een te grote mate van beschadiging van longblaasjes en weefsel zal biologisch in werken maar ten dele kunnen werken.