Een 41-jarige man, werkzaam als commercieel vertegenwoordiger, leed al jaren aan een zogenaamde spastische darm. Bij het eten van verschillende soorten voedsel kreeg hij pijnaanvallen en krampen in de darmen, hartkloppingen en steken in de lever. Hij voelde zich continu moe en uitgeput en kon al langere tijd hierdoor niet meer werken. Internistisch onderzoek leverde geen kenbare darmafwijkingen op; bloedonderzoek gaf sterk afwijkende leverwaarden en eiwitten. Volgens de internisten waren de klachten “psychisch”.

Zorgvuldig biologisch testen gaf een beeld van aanwezige parasieten, schimmels en talrijke voedingsintoleranties zowel in de lever als darmen. Verder testen talrijke darmtoxinen en bepaalde zware metalen erg hoog. Wij zijn in overeenstemming met de bevindingen gestart met de behandeling. De man voelde zich al na één behandeling een stuk beter en fitter en had al minder last van zijn klachten. De verbeteringen zetten zich snel door en na 5 behandelingen voelde hij zich genezen en klachtenvrij.
Een follow-up na 2 maanden bevestigde zowel subjectief als met de testen het permanente karakter van de verbeteringen. Hij kon na jaren weer normaal functioneren.