Sinds mijn kindertijd heb ik last van astma, een allergie vooral voor katten- en hondenharen. Op 14-jarige leeftijd kwam daar ook nog eens hooikoorts bij. Ook merkte ik dat ik last had als ik melk dronk of fruit at. Elke avond na het avondeten was ik doodmoe. Ik kreeg steeds meer medicijnen om alle klachten te verminderen, zoals ventolin, anti histamine en andere ontstekingsremmers. Het gevolg was dat het steeds slechter met me ging. Ik moest steeds meer medicijnen gebruiken en kon ook niet meer goed leren, want het concentreren ging slecht.
Ik besloot om naar een oplossing te zoeken, want ik merkte zelf dat mijn weerstand steeds slechter werd, elk griepje pakte ik mee en ik was eigenlijk constant duizelig.
 
Toen ik 22 jaar was, kwam ik in contact met Rogier, zijn naam had ik via kennissen gekregen. Hij diagnosticeerde het volgende:
  • erge allergie voor katten en hondenharen en huisstof;
  • voedselallergie voor tarwe, gluten, fruit en koolhydraten.
Hierdoor was mijn weerstand erg laag geworden.
 
Wij zijn begonnen met de behandelingen en daarnaast ben ik overgegaan op het eten van speltbrood. Ik heb ook een hele tijd niet die producten gegeten waarvan Rogier had geconstateerd dat ik daar allergisch voor was. In het begin kwam ik elke week, maar al heel snel voelde ik me beter, vitaler worden en toen werden de behandelingen om de week.
 
Momenteel kom ik eens in de drie of 4 weken en ik kan nu al weer bijna alles eten, waar ik eerst allergisch voor was. Ik heb nog wel last van huisstof en honden/katten haren, maar daar is goed mee te leven. Als medicijn gebruik ik alleen nog maar ventolin, alle andere medicijnen zijn niet meer nodig. Ik voel me goed en gelukkig en ben blij dat ik met deze behandelingen ben gestart.
 
Ik vind wel dat het heel veel tijd kost om een dergelijke behandeling te ondergaan, maar uiteindelijk levert het je heel veel op en een goede gezondheid is toch wel heel belangrijk! Ik kan me weer goed concentreren en het leren gaat nu ook weer goed.