Ik ben een vrouw van 47 jaar en heb al meer dan tien jaar last van bronchiën extasieën. Elk jaar loop ik ongeveer tien longontstekingen op, waardoor soms ziekenhuisopname nodig is. Andere keren moet ik thuis bedrust houden met een zware antibiotica kuur. Avalox is het enige antibioticum dat nu nog enigszins werkt, maar die heeft bijwerkingen waar ik ook niet op zit te wachten, zoals gezichtsverlies.

Door al dat littekenweefsel wat door de vele ontstekingen is ontstaan, is de kwaliteit van mijn beide longen erg achteruit gegaan. Ik merkte dat ik steeds gevoeliger werd voor rook en koude lucht. Als ik keelpijn had dan wist ik dat de kans groot was dat er weer een longontsteking aankwam. Ik ben onder behandeling van dr. Van Kessel in het Antonius Ziekenhuis, afdeling speciale longziekten. Mijn prognose was niet goed; misschien dat er stukken long geamputeerd moesten worden, want de kwaliteit van mijn leven ging wel erg achteruit. Met zes opgroeiende kinderen had ik ook niet de mogelijkheid om elke ontsteking goed uit te zieken, dus eigenlijk zat ik in een vicieuze cirkel.
 
Via een advertentie kwam ik bij Rogier Zwijsen.
Hij hoorde mijn verhaal aan en kwam er al snel achter dat mijn immuunsysteem behoorlijk op zijn kop lag. Ik had last van bepaalde allergieën; zoals allergie voor melk, kaas, en schimmels. Daar was ik helemaal niet van op de hoogte. Hierdoor werd elke dag mijn weerstand behoorlijk overbelast en dat terwijl mijn weerstand al erg slecht was.
 
Rogier heeft een behandelplan gemaakt:
  • hij zag dat mijn longen erg verzwakt zijn, dus is hij begonnen mij te behandelen voor mijn allergieën en gerichte behandelingen op mijn longen;
  • de door de jaren heen in het lichaam opgestapelde ‘milieuvervuilingen' (dioxine, zware metalen et cetera) wilde Rogier zo snel mogelijk opruimen;
  • herstellen van mijn immuunsysteem.
Ik ben nu ongeveer 5 maanden bezig. De eerste maand kwam ik twee keer per week bij Rogier, nu nog één keer per week en de bedoeling is dat we dat gaan afbouwen.
 
Ik moet zeggen dat ik al een hele verbetering merk. Mijn uithoudingsvermogen is beter geworden en ik ben afgelopen 5 maanden nog niet een keer ziek geweest. Andere jaren had ik met deze koude maanden al lang weer een longontsteking opgelopen. Ik eet nog steeds geen kaas of ‘schimmels’ en gebruik geen melkproducten, dus ik weet niet in hoeverre mijn allergieën aan het verbeteren zijn.
 
Ik merk gewoon dat elke behandeling me weer meer energie geeft, ik doorloop dan ook wel alle behandelingen, van lamp tot voetenbad. Ik ben met elk consult en behandeling wel twee uur zoet, maar ik heb het er voor over, omdat ik me beter voel. Door de behandeling lijkt het wel alsof ik andere pijnen erbij krijg in plaats van de pijn in mijn longen. Ik heb een tijd erge keelpijn gehad en daarna weer erge buikpijn. Rogier behandelt dan de pijnplekken en dan is het na een of twee behandelingen weer over. Het lijkt wel of 'oude' kwaaltjes, die ik ook ooit gehad heb, nu naar voren komen. Waarschijnlijk hebben ze nu eindelijk de ruimte om ook behandeld te worden.
 
Kortom: ik ben heel enthousiast over deze complexe methode. Je moet maar niet proberen te begrijpen wat Rogier allemaal bij je doet, want je hoeft het helemaal niet te begrijpen. Je voelt aan je lichaam wel dat het helpt.